tirsdag 9. februar 2010

Kjøkken og boktips ! ♥

Da er jeg smått i gang med forberedelsen til å male kjøkkeninnredningen. Kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til jobben, men jeg gleder meg veldig til resultatet. ;) Dette er noe jeg ikke vil stresse med, så tar den tiden jeg trenger. Som du ser (under) har vi kjøkkeninnredning i furu, lekkert ? Eh nei... Så derfor skal jeg male kjøkkeninnredningen hvit , eller rettere sagt vi skal. Her trenger jeg litt hjelp av min altmuligmann. Skal først grunne, og denne malingen står klar og venter på meg. Har ikke helt bestemt farge enda, men en hvitfarge, mest sannsynlig en farge som heter sommersne eller hvit poesi. Tenke, tenke... Har også to forskjellige typer knotter her, og aner ikke hvem jeg vil bruke på kjøkkenet. Kjøpte først de i glass, og deretter de hvite. Hvem syntes du jeg burde velge ? Hvem er finest til en hvit innredning ? :)


Tidligere nå har jeg malt stuebordet og spisebordet, og på begge har jeg brukt en maling som heter Trestjerner og er maling for gulv. Mannen min fikk anbefalt denne av en maler, og sa at dette ville gi et penere og mer holdbart resultat, og det hadde han jammen rett i ! :) Er så lett å bruke denne malingen, blir jevnt og fint. Dette er IKKE en oljemalig, og den er luktsvak og slitesterk. Samtidig skal vegger og tak males på kjøkkenet, og vi kjøpte nytt gulv i november som fortsatt ligger her. Jeg er ikke den mest tålmodige, men ting tar tid !Når det da etterhvert blir ferdig håper jeg at det er fint, gleder meg til å få et lyst og fint kjøkken, deilig ! ♥ Så da er det vel bare å sette i gang....


Boktips !? ♥

Sånn på tampen her har jeg lyst til å nevne og vise fram en bok. ;) Dette er en bok som heter Forstå barnet ditt, og handler om den fysiske, psykiske, sosiale og intellektuelle til ungdom mellom 12-16 år, og gir svar på hvordan du kan takle livet med en tenåring i huset. Jeg ramlet tilfeldig over denne boken da min eldste sønn Daniel ble spurt om å være "modell" for denne boken. Men må si at det faktisk er en veldig bra bok, og man får en god innsikt, og det er mange nyttige tips her som kan hjelpe både foreldre og barn.


Eksempel, dette kan du gjøre når tenåringen din driver deg til vanvidd:


 • Tenk nøye over hvorfor du er sint. Er det pga noe sønnen din eller datteren din har gjort, eller kan det være noe annet som ligger bak ?

 • Minn deg selv på at du er den voksne

 • Tenk over hva du skal si

 • Hvordan ville du reagere hvis en voksen sa det samme til deg som det du sier, eller har tenkt til å si, til tenåringen din ?

 • Prøv å se det humoristiske i situasjonen. Le med og ikke av ungdommen din  Det er flere bøker i denne serien fra 0-2 år, 2-5 år, 5-8 år og 8-12. Disse har jeg ikke lest, men siden denne er bra, er nok de andre også det. ;)

Hvis noen lurer, er min sønn på det øverste bildet til høyre, og han er på bildet under her. ♥Hos oss er det store forskjeller hos barna. Og alle har sine ting som må jobbes med inkl oss. ;) Min datter på 12 år er VELDIG tydelig tenåring snart, så her er det uenigheter mellom henne og meg stort sett hver dag. Man glemmer fort når man står der midt i det, men man må bare trekke pusten og telle til 10 noen ganger. Skulle ønske jeg hadde tålmodigheten til min mamma, og tålmodigheten min mormor hadde. Men i en stresset hverdag har jeg ikke lært meg selv denne evnen. Men man prøver så godt man kan, og ingenting i hele verden er viktigere enn barna selvom det kan være en kamp til tider. Vi elsker dem ! ♥


Ønsker deg og dine en koselig tirsdag ! ♥


13 kommentarer:

 1. Så spennende med kjøkkenet!!!jeg ville hatt e blanke knottene...:)

  SvarSlett
 2. Verdens beste blogg men ja du har sikkert rett med den boka ! <3 haha :)

  SvarSlett
 3. Mamma har alltid rett Madeleine, eller hva ?! ♥

  SvarSlett
 4. GODT å se at det finnes andre som sliter med furukjøkken. Vi har det i huset vi leier nå, så jeg må bare leve med det. Gidder ikke bruke tid eller krefter da vi skal flytte om et par år.

  Jeg tror kanskje jeg ville valgt de hvite jeg, synes de er mer kjøkken?!?

  takk for tips om bok - jeg kan rett og slett kjøpe alle:-) (Mangler en unge i siste aldersgruppa, men kjekt å være forbredt)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Kommer til å bli kjempefint med hvitt kjøkken. Malte mitt for litt siden, og så langt er jeg veldig godt fornøyd. Jeg ville valgt de hvite knottene, passer bedre på et kjøkken i mine øyne.
  Lykke til med malingen!
  Ha en fortsatt fin kveld

  SvarSlett
 6. Hei vennen!!

  Jeg er sikker på at kjøkkenet blir kjempefint!! Du er en dyktig malerske!!

  Jeg har vært på ski rett bak dere bor (tror jeg da) fra trasop til mariholtet!!! Nyyyyydelig tur og føre :D Så her er jeg en stk sliten dame som ikke orker noe innlegg i kveld!! Klem

  SvarSlett
 7. Hei Anette :)
  Her et malingstips om furu: Det er lurt å bruke kvistlakk før du grunner. Hvis ikke risikerer du at det "blør" kvae gjennom malingen...
  Hadde vært veldig koselig å treffes igjen snart :) Klem, Anita

  SvarSlett
 8. Hei Anette,
  takk for din søte hilsen hos meg!
  Veldig hyggelig at du liker mine malerier og min blogg!
  Så koselig at du i tillegg vil følge meg! Du har en fantastisk fin blogg, jeg legger meg til hos deg. Masse fint!
  Ditt kjøkken kommer til å bli superfint i hvitt. Jeg ville nok valgt de i glass for å bryte av litt :)
  Det her blir spennende å følge!

  lykke til med grunnarbeidet og ha en god natt :)

  Beste hilsen
  Anki

  SvarSlett
 9. Så deilig å få malt furukjøkkenet snuppa:D Det kommer til å bli som nytt når dere får det hvitt vettu:D Hadde nok gått for de hvite knottene...de andre passer kanskje best i stua?

  Her er det Ikea kjøkken, med hvit høyglans dører.. greit med hvit..men stilen er ikke helt i tråd med d andre vi har, så har planer om å bytte frontene til tre dører.. d er kjekt med Ikea da, trenger ikke bli såå dyrt:)

  Hatt litt følelse av at d blir ei jente ja...men blir litt sånn i tvil.. men d er jo d samme siden vi ikke har noen fra før:)
  Så moro at du var såå sikker, tilogmed etter de sa på ul at d var en gutt!! Kvinnelig intuisjon;)

  Er mange rare tanker og spenninger i kroppen om dagen ja;P Aldri hatt sånn følelse før... blir jo helt rar...bare fokus på at man snart får ett lite menneske inn i huset.. ♥♥♥
  Gleder meg:D

  Sove godt da snuppa ♥ Nattaklem

  SvarSlett
 10. Å, så spennende med maling av kjøkkenet, da! Det gleder jeg meg til å følge med på. En ting er sikkert, og det er at det kommer til å bli så mye finere! Jeg har nemlig også trekjøkken, og jeg er helt syk etter å få gjort noe der. Det morsomme er jo at de flisene du har under kjøkkenbenken, slike har jeg på gulvet :-)

  Når det gjelder knottene, så synes jeg de er superfine begge to. Jeg vil kanskje si at det blir mer ren stil med de hvite, og mer kontrast med de blanke. Hmm, det var vanskelig. Men jeg tror jeg ville valgt de hvite jeg altså.

  Sånn en flott sønn du har, så gøy at han er modell for boken da! Det hørtes også ut som en interessant og lærerik bok, ja!

  Barneselskapet gikk som smurt her, og jeg tror at alle hadde det morsomt. Snille jenter alle sammen, men jeg må innrømme at jeg synes det er godt at det er et år til neste gang ;-)

  Jeg ønsker deg en strålende dag!

  SvarSlett
 11. Heisan!
  Det med knottene til skapene tror jeg hadde hatt vanskelig med å velge selv,for de begge er like fine,men du finner det sikkert fort ut ,når du har fått malt ferdig,for da ser man bedre,hva som er penest.Spent på hvordan kjøkkenet ditt blir.
  Så artig å lese om de bøkene og at daniel er tatt bildet av er jo kjempe gøy.Flott at noen skriver om sånne temaer så kansje man kan få litt tips.
  Ha en strålene dag.
  Klem Fra Eva Helen

  SvarSlett
 12. Hei Anette
  Så koselig blogg du har, jeg har nå sittet å sett nedover (bakover) og her er det mye flott og variert å se :o) Det blir sikkert veldig kjekt å få et lysere kjøkken, blir spennende å se hvordan det blir. Mye jobba da! men resultatet er jo bare å glede seg til… Jeg syns de hvite knottene passer best… Ønsker deg en fortsatt fin fin dag, klem fra Mette

  SvarSlett
 13. Hei Anette!!

  Tusen takk for fin hilsen hos meg, og for gode malingstips! Jeg kommer til å kjøpe den malingen du anbefalte til stuebordet mitt!!!!

  Jeg har også furukjøkken som skriker etter å bli gjort noe med, men siden det har begynt å falle fra hverandre kommer vi til å kjøpe nytt i løpet av sommeren (tror det blir IKEA).
  Jeg tror kjøkkenet ditt kommer til å bli veldig fint når det blir hvitt!! Du kommer sikkert til å se med engang hvilke knotter som blir best når du er ferdig å male! Begge var veldig fine!

  Ha en fin kveld!
  Klem fra Hanne

  SvarSlett

Setter kjempestor pris på ordene du legger igjen, tusen takk. ♥

Related Posts with Thumbnails